W książce przedstawiono ogromną liczbę recept na przygotowanie short drinków, long drinków, napojów bezalkoholowych, napojów typu bowl i podawanych na gorąco. W odszukaniu każdego z napojów pomocne okażą się indeksy grupujące je według przeznaczenia, rodzaju, walorów smakowych, a także alfabetyczny indeks nazw napojów i składników do ich przygotowania. Aby uniknąć przypadkowego rozczarowania dopiero w momencie podejmowania gości, w części wstępnej opisano podstawowe przybory, rodzaje szkła i składniki niezbędne do przygotowania napojów. Wyjaśniono też podstawowe zasady obowiązujące w sztuce barmańskiej. Wiele miejsca poświęcono dekoracji napojów, gdzie opisane zostały pełne fantazji sposoby ich dekorowania. Obszerny rozdział podaje istotne informacje na temat składników, z których przyrządza się napoje mieszane.
Szczegóły książki:
- Data wydania
- 1993 (data przybliżona)
- ISBN
- 838554917X
- Liczba stron
- 560
- Słowa kluczowe
- Encyklopedie, słowniki, alkohol, drinki, shoty, drinks, napoje, kuchnia, diety
- Język
- Polski
Aby pobierać pliki zarejestruj się!
Rejestracja jest darmowa i bardzo szybka! Kliknij tutaj aby założyć konto.
Trwa to tylko 15 sekund!.