Książka pochodzi z 1980r. a więc z okresu kiedy wegetarianizm był jeszcze mało rozpowszechniony w polskim społeczeństwie – bardziej budził ciekawość spróbowania smaku innej kuchni niż był wyborem codziennego odżywiania się lub też filozofią życia. Książka ta wyjaśnia czym jest wegetarianizm z punktu widzenia rodzaju spożywanych produktów, omawia składniki pokarmowe potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu oraz wartości odżywcze produktów stosowanych w kuchni jarskiej. Książka zawiera aż kilkaset wegetariańskich przepisów pogrupowanych w rozdziały :zupy,drugie dania, surówki,sałatki i dodatki do pieczywa,desery i ciasta,napoje, sosy. Omawia też przykładowe jadłospisy na ciepłe i zimne pory roku oraz sposoby obróbki produktów pozwalające na zachowanie jak największej ilości witamin.
Informacje o ebook epub od dnia 18.10.2022 został wyświetlony 775 razy! Odwiedzający najczęściej szukali formatu pdf i mobi do pobrania.
Szczegóły książki:
- Data wydania
- 1980 (data przybliżona)
- ISBN
- 8322500262
- Liczba stron
- 192
- Język
- Polski
Aby pobierać pliki zarejestruj się!
Rejestracja jest darmowa i bardzo szybka! Kliknij tutaj aby założyć konto.
Trwa to tylko 15 sekund!.