Podręcznik jest przeznaczony do nauki przedmiotu podstawy Podstawy żywienia człowieka z zadaniami ebook pdf mobi epub">żywienia człowieka w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego. Może być również wykorzystywany przez studentów kierunków: nauka o żywieniu, dietetyka, pielęgniarstwo, położnictwo i bromatologia. W podręczniku zawarto podstawowe informacje z zakresu fizjologii oraz biochemii żywienia, a także omówiono składniki odżywcze, zasady planowania wyżywienia i organizacji żywienia z uwzględnieniem zagadnień związanych z wprowadzaniem systemu bezpieczeństwa i jakości żywności HACCP. Ponadto podręcznik porusza tematykę żywienia dietetycznego, przedstawia skutki błędów żywieniowych oraz akcentuje znaczenie prawidłowego żywienia w zapobieganiu chorobom.
Informacje o ebook doc od dnia 15.12.2018 został odczytany 444 razy! Odwiedzający najczęściej szukali formatu pdf i mobi do pobrania.
Szczegóły książki:
- Data wydania
- 2000 (data przybliżona)
- Słowa kluczowe
- Dietetyka
- Język
- Polski
Aby pobierać pliki zarejestruj się!
Rejestracja jest darmowa i bardzo szybka! Kliknij tutaj aby założyć konto.
Trwa to tylko 15 sekund!.